piec konwekcyjno parowy

Czym należy się sugerować przy wyborze pieca konwekcyjno-parowego?

Koniecznie trzeba zdawać sobie sprawę, że obecnie zaopatrzenie się w gastronomiczne piece konwekcyjno parowe nie jest tak prostym zadaniem jak jeszcze kilkanaście lat temu. Na rynku dostępnych jest bowiem mnóstwo produktów renomowanych producentów. Czym zatem należy się sugerować przed podjęciem ostatecznej decyzji? Jakie cechy powinny posiadać dobre piece konwekcyjno parowe?

Na jakie zasilanie warto się zdecydować?

Warto wiedzieć, że piec konwekcyjno parowy (https://gastronet24.pl/12762-piece-konwekcyjno-parowe) jest to urządzenie, którego zadaniem jest pomoc w szybkim przygotowaniu potraw dla większej liczby osób. Jak wiadomo wspomniany produkt doskonale sprawdzi się w przypadku lokali gastronomicznych. W restauracjach bardzo istotne znaczenie ma bowiem optymalne zarządzanie energią elektryczną. Rekomendowane jest zatem uwzględnienie zasilania. Obecnie możliwy jest wybór między zasilaniem na prąd lub gaz. Należy przed podjęciem decyzji wziąć pod uwagę układ instalacji w kuchennym zapleczu.

piec konwekcyjno parowy

Rodzaj i ilość dań serwowanych w lokalu

Jest to kolejna kwestia, którą powinno się wziąć pod uwagę przed podjęciem decyzji. Właściciel lokalu musi wiedzieć, ile potraw planuje przygotowywać jednocześnie. Koniecznie trzeba zdawać sobie sprawę, że omawiany rodzaj pieców oferuje różne rozmiary pojemności GN. Nie wszyscy jednak wiedzą co dokładnie oznacza wspomniany skrót. Gastro Norm jest w najprostszym możliwym ujęciu standardem określającym rozmiary pojemników, które są wykorzystywane w profesjonalnych lokalach gastronomicznych.

Renomowany producent

Zdecydowanie najlepszym możliwym rozwiązaniem będzie postawienie na piec konwekcyjno-parowy znajdujący się w ofercie asortymentowej renomowanego producenta. Można mieć wtedy całkowitą gwarancję niezawodności urządzenia. Znane firmy wychodzą bowiem naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów. ich celem jest wyprodukowanie urządzeń, które będą najbardziej optymalne dla potrzeb swoich stałych i potencjalnych klientów.